keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pekkarinen, Huovinen, Wallinheimo ja Paloniemi, täälläkö sammutetaan väärin?

Keskisuomalaiset kansanedustajat Mauri Pekkarinen (kesk.), Susanna Huovinen (sd.), Sinuhe Wallinheimo (kok.) ja Aila Paloniemi (kesk.) suhtautuvat Jyväskylän yt-neuvottelujen aloitustapaan omituisen kielteisesti. Yle Uutisten mukaan nämä kansanedustajamme ”arvostelevat kovin sanoin” sitä, että Jyväskylän valtuustolla ei ollut tilaisuutta käydä poliittista keskustelua yt-neuvottelujen aloituksesta. Valtuustoryhmillä kuulemma ei ollut tietoa yt-neuvotteluihin ryhtymisestä. Neuvottelut tulivat siis niille yllätyksenä. Jaa.

Yle Uutisten jutusta saa kuvan, että erityisesti Mauri Pekkarinen arvostelee kovimmin tätä poliittisen keskustelun sivuuttamista yt-asiassa. Minusta näiden keskisuomalaisten (taitavat kyseiset olla jyväskyläläisiä kaikki) kansanedustajien suhtautuminen on epäpragmaattista (käytetään nyt tätä) ja myös epäreilua tässä tilanteessa, kun Jyväskylän talouden ongelmista on toitotettu jo liian kauan, jopa niin kauan että olen alkanut epäillä onko meillä edes koko ongelmaa. On perin epäjohdonmukaista enää tässä vaiheessa puuttua poliittisiin muotoihin, kun jo ajat sitten olisi pitänyt ryhtyä toimiin kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Ei tällainen asenne kansanedustajilta tai muiltakaan poliitikoilta ainakaan lisää uskottavuutta.

Tympeintä tässä mainittujen kansanedustajien käyttäytymisessä on se, että kun eduskunta ensin leikkaa kuntien rahoja ja sitten muun muassa Jyväskylä lopultakin ryhtyy tarvittaviin toimiin, niin sitten itse kansanedustajat ryhtyvät ”kovin sanoin” kommentoimaan että toimiin ryhdyttiin väärin.

Tosin esimerkiksi Pekkarinen myöntää, että vaikka olisi käyty sitä poliittista keskustelua valtuustossa niin jonkinlaisiin toimiinhan tässä olisi tarttenut varmaan ruveta. Mutta mitä muita vaikuttavia toimia näillä meidän kansanedustajillamme olisi ollut taskussaan kuin se, mitä nyt ehkä meinataan Jyväskylässä tehdä. Ei tule mieleen muuta kuin kunnallisen tuloveron korottaminen. Tosin Jyväskylällä taitaa olla päätös siitä, että nyt ei koroteta, mutta piankos se muutetaan. Jos kuitenkin päätöksestä pidetään kiinni kuten tässä tapauksessa pitää pitää, niin sitä vähemmän näiltä mainituiltakin kansanedustajilta niitä vaikuttavia ideoita löytyy.

Mauri Pekkarinen haluaa nyt sitten katsoa, miten Jyväskylän säästötoimet ja yt:t ja toisaalta valtion miljardileikkaus kunnilta mahtavat ”mätsätä”. Pekkarinen näyttää nimittäin ajattelevan niin, että Jyväskylä ryhtyi toimiin liian hätäisesti tsekkaamatta sitä ennen erinäisiä vireillä olevia juttuja. Pekkarisen huoleen voi vain todeta, että jos vitkuttelua ja juttelua olisi vielä jatkettu, ei olisi kohta mitään mikä mätsäisi minkään kanssa milloinkaan.

Lue myös blogin muita kirjoituksia. Lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti