torstai 3. lokakuuta 2013

Takinkääntö ja valppaat kilpailijat

Luin jälleen jutun, jossa poliitikko kommentoi toisen poliitikon kääntäneen takkinsa. Tällaiset jutut ovat yleisesti ottaen tarpeellisia, sillä ne täsmentävät käsitystämme päätöksenteosta ja päätöksentekijöistä. Edellytys tälle oikean kuvan saamiselle tietysti on se, että väitteet takinkäännöstä ovat totuudenmukaisia. Mutta luulisi niiden enimmäkseen olevan, sillä en ainakaan itse tohtisi väittää toisesta henkilöstä perättömiä varsinkaan merkittävissä yhteyksissä ja asioissa.

Takinkääntö herättää kiinnostusta sen takia, että sen usein ajatellaan olevan taktista. Senhän ei kuitenkaan tarvitse olla taktista, vaan kyse voi olla todellisesta mielen muuttumisesta. Tosin kyllähän myös mielen muuttuminen herättää kysymyksiä, mutta siihen suhtaudutaan kuitenkin suvaitsevammin kuin taktiseen takinkääntöön. Oma juttunsa tai yksi taktisen takinkäännön muoto on vielä sellainen, että päätöksenteossa usein tullaan vastaan puolin ja toisin ja sen johdosta esimerkiksi äänestetään vastoin omaa alkuperäistä kantaa. Sovitaan siis, että jotta saadaan toiselta annetaan myös itse.

Käännän omankin takkini melko usein kotioloissa, mutta käännän sen myös aina takaisin. Eikä tämä koske pelkästään takkia.

Lue myös blogin muita kirjoituksia. Lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti