sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vihreät toimittajat kolmannesko toimittajakunnasta

Kirjoitetaan nyt kerrankin aiheesta, josta muutkin kirjoittavat. Tämähän se on median edustajien ohje meille bloggaajille, eikö niin. No kelle on kelle ei, mutta jos kuitenkin tällä kertaa. Yksi sellainen aihe on edelleen vihreät.

Aarno Laitinen esittää Iltalehden blogissaan muun muassa, että toimittajista kolmannes olisi vihreitä. Jos osuus pitää paikkansa, onhan se huomattava. Niinpä tuli mieleen yksinkertainen laskutehtävä ja siihen karkea vastaus.

Vihreiden toimittajien määrän pitäisi vähentyä yli 20 prosenttiyksiköllä, jos leikisti haluttaisiin sen vastaavan vihreiden poliittista kannatusosuutta kansalaisten keskuudessa.

Vihreiden kannatus on ehkä noin kahdeksan prosenttia. Tehdään niin, että ystävällisesti pyöristetään Laitisenkin mainitsema kolmanneksen toimittajaosuus alaspäin 30 prosenttiin. Jos tästä vähennettäisiin, vain kuvitteellisesti tietysti, 22 prosenttiyksikköä, saataisiin 8 yksikköä katsomukseltaan vihreitä toimittajia. Sehän on siis vihreiden yleinen kannatusosuus nykyään. Laskutoimituksessa kävi kuitenkin niin hassusti, että samalla koko toimittajakunnasta väheni tuo 22 yksikköä, jolloin toimittajien määrä olisikin enää entisen sadan yksikön sijaan 78 yksikköä. Siitä taas edellä mainittu 8 yksikköä olisi yli 10 prosenttia, joten huonosti kävi tässä.

Fiksut vihreät tietysti heti naureskelivat rautakankilaskutoimitukselleni. Tarkoitan, että olisivat naureskelleet jos olisivat lukeneet. Hehän osaisivat heti tehdä kaavan, jolla saadaan tarkka tulos siitä kuinka paljon vihreiden toimittajien määrän pitäisi pudota jotta sen osuus näin laskeneesta toimittajien kokonaismäärästä vastaisi vihreiden yleistä kannatusosuutta. Mutta se siitä.

Lue myös blogin muita kirjoituksia. Lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti