Mikä on seuraava suuri uutinen? Mikä muutos tai vaihdos aiheuttaa seuraavan keskustelun? Koko ajan on odottava ilmapiiri.
On kiinnostavaa arvailla, mikä tai kuka vaihtuu seuraavaksi. Otetaan tähän vaikkapa seuraavanlainen lista mahdollisista vaihtujista. Mikä listalla olevista vaihtuu ensimmäisenä, Kreikan valuutta, päätoimittaja vai eduskunta?
Juuri kun ehdin pähkäillä kyseistä järjestystä, satuin lukemaan Suomenmaasta komissaari Olli Rehnin toteamuksen, että euron hajoamisen uhka on väistynyt. Asia selvä. Kreikan tai jonkin muun euromaan valuutan vaihtuminen voidaan unohtaa, joten siirrytään päätoimittajavaihdoksiin. Juuri kun aloin arvuutella sinänsä jo muutenkin mahdotonta kysymystä, minkä median päätoimittaja vaihtuisi seuraavaksi, satuin lukemaan uutisen Markkinointi&Mainonnasta että erään erikoisjulkaisun päätoimittaja vaihtuu. Ja kyllä se on mielenkiintoista, miten samoin sanoin nämä vaihdokset viime päivinä on perusteltu. Liikuttavan samanlaista puhetta. Joko siellä on ”luottamuspulaa” tai halua uudistua vieläkin nopeammin ja mikä herttaisinta olla lähempänä lukijaa yhä syvemmin ja kokemuksellisemmin. Ihanaa eli somaa.
Kun siis päätoimittajaliikekin on jo lähes jokapäiväistä, jätetään myös se suosiolla pois arvauslistalta. Seuraava päätoimittajavaihdos voi lisäksi tapahtua ihan missä tahansa eikä todennäköisesti siellä päinkään missä kuvittelisi. Lisäksi on vaikea luokitella tässä suhteessa medioita merkittäviksi ja vähemmän merkittäviksi, sillä esimerkiksi poliittinen lehti puoluesidoksensa takia on hyvin kiinnostava seurattava vaikka sillä ei kaupallista tai tiedonvälityksellistä merkitystä kovin paljon olisi.
Kuivui siis kokoon lista. Jäi eduskunta jäljelle. Kun kilpailee yksin, on helppo ”voittaa”.
Juttu komissaari Rehnin eurototeamuksesta on osoitteessa:
http://www.suomenmaa.fi/etusivu/rehn_euron_hajoamisesta_ei_ole_en%C3%A4%C3%A4_pelkoa_6397266.html
Hei Ari! Hyvää analyysiä! Voisitko pohtia Suomen elinkeinorakenteen uudistamista ja työn ja osaamisen rakentumista sellaisessa Suomessa, jonka haluaisit itse toteutuvan. Voisit pohtia vähän Sipilän Biotalousajatuksia, Soininvaaran halpatyötä jne. Kiitän jo etukäteen pohdinnoista. Synteesejä kaivataan.
VastaaPoistaMoi. Pitää tosiaan tutustua noihin tarkemmin. Alkukommenttina jo sen verran, että esim. joustavat palkkamallit saavat hyvin asenteellista vastustusta monelta puolueelta heti alkuunsa. Keski-Suomessa yhden puolueen piiri jo taisi antaa virallisen kielteisen kantansa nuorten alempiin palkkoihin tms. Muutosvastarinta takaa työttömyyskäyrän iloisen kohoamisen ikuisesti Suomessa, tai ainakin melkein ikuisesti.
Poista