perjantai 21. kesäkuuta 2013

Perussuomalaiset, kiinnostaako mahdollisesti pääministeriys 2015 vai eikö mahdollisesti kiinnosta?

Lehdet ovat intoutuneet pohtimaan, mitä tekee perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, lähteekö europarlamenttiin 2014 vai ryhtyykö johtamaan perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjaa. Tätä pohtivat lehdet muun muassa. Soinihan lehtien mukaan keskittyisi europarlamentin työhön sitten täysin ja koko kaudeksi eikä ryhtyisi johtamaan puolueen eduskuntavaalikampanjaa eikä tulisi muutenkaan kesken pois. Menikö näin?

Jos Timo Soini menee europarlamenttiin, joku muu siis johtaa perussuomalaisten eduskuntavaalikampanjan. Vaalikampanja-asia ei ole kuitenkaan nyt bloggaukseni pääasia. Sen sijaan kiinnostavaa on, miten perussuomalaiset asennoituvat eduskuntavaalien jälkeisiin hallitusneuvotteluihin. Jos nimittäin Soini menee europarlamenttiin, hän ei ilmeisesti ole edes potentiaalisena pääministerikandidaattina. Näin on, jos kerran hän ei aio tulla takaisin europarlamentista kesken kauden, jos lehtien näkemys pitää paikkansa. Olenko vielä kartalla?

Seuraavat asiat ovat kiinnostavia viimeistään jossakin vaiheessa, mutta niihinhän vastaukset tietää vain lähinnä puolue Perussuomalaiset. Minähän en tiedä yhtäkään vastausta. En edes yritä tietää enkä päätellä enkä arvailla. Tässä niitä kiinnostavia asioita, joihin en edellytä kenenkään vastaavan vaan joiden osalta on kiinnostavaa seurata tulevia keskusteluja ja käänteitä: Voisiko seuraava potentiaalinen pääministeri olla joku muu perussuomalainen kuin Timo Soini jos Soini ei olisi käytettävissä? Aikovatko perussuomalaiset mahdollisesti tavoitella pääministeriyttä, jos menestyvät erinomaisesti seuraavissa eduskuntavaaleissa, vai ovatko perussuomalaiset mahdollisesti luopumassa tai jo luopuneet pääministeriyden tavoittelusta?

Olivatko ”kysymykset” epäolennaisia tai muuten tyhmiä? Jos, niin miten niin?

Jos perussuomalaiset menestyvät seuraavissa eduskuntavaaleissa erinomaisesti, mielestäni puolueen olisi syytä tavoitella vähintään joko pääministerin tai valtiovarainministerin paikkaa ja mieluummin kumpaakin jopa yhtaikaa. Haluaisin nähdä perussuomalaiset näillä paikoilla. Ovathan kyseiset ministeritehtävät jatkuvasti suurimman mielenkiinnon kohteina nykyään. Siltä ainakin vaikuttaa. Pääministeriys on tietysti aina pääkiinnostuksen kohteena, mutta myös valtiovarainministeri on noussut aivan erityiseen asemaan talousasioiden kasvaneen mielenkiinnon takia. Seuraavien vaalien jälkeen perussuomalaiset voisivat ainakin yrittää vuorostaan päästä näyttämään kyntensä juuri näillä paikoilla.

Kiinnostavia ”kysymyksiä”, jotka liittyvät perussuomalaisten visioihin tulevista eduskuntavaaleista ja niiden jälkeisestä ajasta, olisi varmaan useitakin, mutta jääkööt noihin pariin yksinkertaiseen kohtaan ettei mene pyörittelyksi.

Pätevä tekosyy, miksi seuraan mielenkiinnolla jonkin puolueen aikomuksia, on se, että ensiksikin seuraavat eduskuntavaalit ja niiden seuraukset kiinnostavat ja toiseksi meidän yhteinen politiikkamme tapahtuu nimenomaan julkisesti rahoitetun puoluelaitoksen kautta. Kun politiikka kiinnostaa, kiinnostaa lopulta myös se mitä jossakin puolueessa mahdollisesti aiotaan tehdä. Sinänsä puolueiden sisäiset päätökset eivät minulle kuulu. Ainakaan mitään sanaa meikäläisellä ei ole minkään puolueen aikomuksiin, kun en ole minkään puolueen jäsenkään. Sitten voi kysyä, miksei meikäläistä kiinnosta kokoomuksen tai demareiden aikomukset. Ei vaan tällä hetkellä satu kiinnostamaan jostakin syystä.

Vielä jokin aika sitten lehdet kirjoittelivat innoissaan siitä, millainen voisi olla vaalien jälkeinen pääministerikuvio perussuomalaisten näkökulmasta. Nyt aihe näyttää tipahtaneen listalta, ja sen sijaan on keskitytty täysillä arvuuttelemaan Timo Soinin päätöstä europarlamentin suhteen. Itse asiassa kiinnostavaa ei niinkään ole se, mitä lehdet kirjoittelevat milloinkin, vaan se mitä aikoo tehdä puolue Perussuomalaiset. Seurailen tilanteita. Ei muuta.

Lue myös blogin muita kirjoituksia. Niitä on jo satoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti