keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Hesari ja Demari kynsiä pureskelemassa

Hesarin pääkirjoitussivulla Seija Sartin aiheena on se, että eniten julkisuudessa ”asiantuntijoina” pääsevät esiintymään äänekkäimmät eli ne jotka eniten julkisuutta tavoittelevat. Todellisten asiantuntijoiden ei tarvitse mainostaa itseään. Esimerkkeinä oikeanlaisista asiantuntijoista Sartti mainitsee sellaiset nimet kuin Sailas ja Korkman.
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Puhuvat+p%C3%A4%C3%A4t+kolisevat+tyhj%C3%A4%C3%A4/a1378790020519

Sartin kirjoituksen aihe ja tyyli herättävät heti outoja mielikuvia. Tällainen kirjoitus olisi tyypillinen esimerkiksi Iltalehden (eri konsernia) blogeissa joidenkin siellä kirjoittavien osalta. Onkohan käsitykseni Hesarin eli Helsingin Sanomien tyylistä vain ajastaan jäljessä ja epätodellinen vai mistä johtuu, että tuo Sartin kirjoitus ei ole mielestäni ollenkaan sitä vakiintunutta Hesari-tyyliä vaan tavallaan viihteellisempää. Jospa se on juuri sitä lukijoita lähentelevää ja vuoropuhelullista, jota nyt ilmeisesti tavoitellaan muutenkin.

Kun selailin hs.fi:tä vähän enemmän, sieltä sattui tulemaan monta otsikkoa joista tulee mieleen lähinnä it-julkaisu. Piti tosiaan katsoa uudestaan osoiteriviltä, olenko HS-sivulla vai It-viikossa vai missä. Vähän ajan päästä alkoi näyttää vuorostaan Iltasanomilta. Taas epäuskoisena katsoin, olenko vielä hs.fi:ssä. Havaintojeni seurauksena tulin päätelmään, että Hesari, Helsingin Sanomat, on nyt päättänyt ottaa kaikki tyylinmuutospaukut käyttöön menestyksen turvaamiseksi.

Sitten ihan edellisestä riippumatta vilkaisin demari.fi:tä. Siellä Vuorenrinne kolumnoi opposition onykofagiasta, kuten Demarissa pitääkin ollakseen "uskottava" Demari. Mutta kiinnostavaa on, että kolumni sivuaa samaa aihetta kuin Sartin kirjoitus Hesarissa. Myös Vuorenrinne kirjoittaa, että media itsekin tyytyy kysymään usein samoilta varmoilta ja tutuilta kommentaattoreilta vaikka nämä eivät olisikaan aiheen varsinaisia asiantuntijoita.

Lopulta tai aika pian Vuorenrinteenkolumnin kärki osoittaa hyvin tarkoitushakuisesti oppositiojohtajiin.
http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/14493-oppositio-pureskelee-kynsiaan

Vuorenrinteen kolumnin lopussa on muuten hauska toteamus siitä, miten kuulemma hallitus jo on toteuttamassa niitä toimia joita Sipilä on pitkään ehdottanut. Varmaankaan kirjoittajan mielleyhtymä ei ole lainkaan sama kuin minulla, nimittäin se että onpa hyvin kuiskattu taas. No en minä tietenkään pysty sanomaan, onko kuiskattu, ehkä ei ole. Melkein veikkaisinkin, että ei ole, mutta sattuipa hauskasti kuitenkin.

Mediakaupat ovat aina kiinnostavia. Mitäs jos Hesari ostaisi Demarin. No tämäkään ennustukseni ei ehkä toteudu vaan jokin vähän sinne päin mutta mikä ja milloin, siinäpä kysymys.


Lue myös blogin muita kirjoituksia. Lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti