tiistai 25. lokakuuta 2011

Asunnon ostajan ei tarvitse nyt hätiköidä

Asuntomedia-lehden Jyväskylän painoksessa (22.10.2011) on asiallinen mainosjuttu, jossa paikallisen SKV:n edustajien kertomana annetaan tietoa ajankohtaisista asuntomarkkinoista. Jutussa luonnollisestikin kannustetaan ihmisiä ryhtymään asuntokauppoihin, jos asia on ollut mielessä. SKV:n edustajan mukaan kohteita on nyt tarjolla runsaasti eikä päätöksiäkään tarvitse tehdä ´yhdessä yössä´. Vaikka ei olisi seurannut yhtään asuntomarkkinoita, tuo toteamus kertoo markkinatilanteen erittäin selvästi.

Asuntojen tarjonta on lisääntynyt ja myyntiajat ovat pidentyneet, kuten jutusta käy ilmi. Loppuvuodesta kauppa vähenee 10 – 15 prosentilla, mikä on melko normaalia. Minun mielestäni asuntoa ostavan kannattaa yrittää ajoittaa asuntokauppa joulukuulle tai vuodenvaihteen ympärille. Viime vuonnakin taisi siihen aikaan olla otollinen tilanne. Miksi jättäisi hyödyntämättä hiljaisen ajankohdan vain joulunodotusperinteen takia? Onhan erittäin halukkaita myyjiä myös silloin.

SKV:n edustaja toteaa, että jos hintapyyntö on ollut 10 prosenttia tai enemmän yli toteutuneen, hinnoittelu ei ole ollut oikea. Tämä on niin selvää tekstiä, että helpommaksi ei voi asunnon hinnoittelu tulla. Kuten jutusta käy ilmi, ylihinnoittelu johtaa helposti hintapyynnön alentamiseen. Tällöin ostajat jäävät odottamaan uutta mahdollista alennusta. Pahinta myyjän kannalta on, että ylihinnoittelu voi karkottaa ostajat täysin eikä kukaan viitsi edes tarjota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti