lauantai 1. lokakuuta 2011

Taasko odotettavissa epäoikeudenmukainen Yle-rahoitusesitys?

Ylen rahoitusmallin käsittelytapa ei herätä luottamustani. Asiasta puhutaan ja kirjoitetaan paljon palstoilla, mutta vastuussa olevien puheet saavat aikaan lähinnä epäluuloja. Todetaan kyllä tomerasti, että päätöksen on tultava ja se tulee pian, mutta juuri nyt en osaa sanoa sasiasta enempää. Minulle tulee tästä epäilyttävä kuva. Jälleenkö ihmiset yllätetään epäoikeudenmukaisella rahoitusesityksellä toivossa, että he järkyttyisivät niin etteivät ymmärtäisi edes vastustaa esitystä?

Mitä tarkoittaa esimerkiksi Jungner? Hänhän sanoo Demarin jutun (Neljännesmiljoona lintsaria ei maksa "rehellisyysveroa", 21.9.2011) mukaan, että kun maksajien määrä kasvaa maksu pienenee. Samalla hän puhuu budjettirahoituksesta. Toki verovelvollisia on enemmän kuin nykyisiä tv-maksuja, mutta normaalissa verotuksessa maksun määrä joillakin myös nousee. Onko kuitenkin tulossa huono tasavero, jossa budjettia käytetään kierrätyskeinona.

Paras on pysyä nykyisessä tv-maksumallissa ihan rauhassa eikä keksiä väkisin muuta. Aikaisintaan sitten, kun rahoitusmallista on käyty rehellinen keskustelu, voidaan ajatella muunlaista vaihtoehtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti