perjantai 14. lokakuuta 2011

Haatanen haastatteli professori Antti Eskolaa

Alkuviikosta tuli uusintana YLE Puheen radio-ohjelma, jossa Kalle Haatanen haastatteli professori Antti Eskolaa. Se oli jälleen hyvätasoista Haatasta. Jo haastateltavan valinta sai odottamaan ohjelmalta kiinnostavuutta. Samoin aihe. Nehän liittyvät tietysti myös toisiinsa.

Haastattelija otti esille kiinnostavia kysymyksiä sosiaalitieteiden alalta. Haastateltava on henkilö, jolla on pitkä kokemus ja joka on tunnettu alallaan. Antti Eskolaan on suhtauduttu sekä voimakkaasti vastustaen että todennäköisesti hyvin ihaillen riippuen suhtautujasta. Kuuntelijana sain vaikutelman, että Antti Eskola ei ole kaikin ajoin kovin helppo haastateltava. En nyt muista tarkasti esimerkkiä tilanteesta. mutta jollakin tavalla hän haastaa haastattelijan joissakin kohdissa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, kun Eskola painotti, ettei hänelle jää yleensäkään mitään hampaankoloon ketään tai mitään kohtaan. Joskus olenkin kuullut jonkun sivumennen toteavan, että professorit ovat kovapintaista väkeä. Ehkä niin on, ja silloinhan ei jää niin hampaankoloon. Ei ole ainakaan liian herkkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti