Valtion (ARA) rahoittamia vähävaraisille tarkoitettuja asuntoja on vuokrattu yritysten työsuhdeasunnoiksi ja muuhun yrityskäyttöön. Tästä kertoo Aamulehti (10.10.2011). Pelkästään Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä ARA-asuntoja on tällä tavalla vuokrattu satoja. Asianosaiset vuokra-asunto-organisaatiot eivät kovin mielellään ole tuoneet tätä esille. Selitykseksi vuokraustapauksiin annetaan se, että tällaiset järjestelyt ovat tilapäisiä tai että suurista perheasunnoista on ylitarjontaa näissä vähävaraisille tarkoitetuissa kohteissa.
Se, että asiasta ei mielellään puhuta, antaa minulle vahvan vaikutelman siitä, että jotakin väärää ollaan tekemässä ja se tiedetään. Onhan kummallista, että vaikka ihmisiä on asuntojonoissa vuosikausia, näin kuitenkin tehdään. Jos on ylitarjontaa suurista asunnoista, miksi ei oteta opiksi. Olen tästä aikaisemminkin blogannut, että esimerkiksi vapailla markkinoilla kasvukeskuksissa on koko ajan järjetön pula yksiöistä, mutta siitä suurempaan päin tarjonta suhteessa kysyntään paikoin moninkertaistuu. Yleishyödyllisessä asuntokannassa olisi vieläkin suurempi eettinen velvollisuus rakentaa juuri tarpeen mukaan. Tässähän tulee vastaan tukiviranomaisten kokonormit, jotka usein käytännössä estävät suuren asunnon vastaanottamisen. Näin oletan tässäkin osin käyneen. Eikö julkisella puolellakaan siis vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee. Toinen rakennuttaa suuria, toinen ei halua tukea niissä asumista.
Katsoin, löytyykö tästä Aamulehden esilleottamasta aiheesta juttua Keskisuomalaisessa tai Hesarissa. Ei ainakaan tämänpäiväisissä (ma) eikä viikonlopun lehdissä. Jyväskyläläisenä olen sitä mieltä, että Keskisuomalaisen on syytä ottaa tämä vuokra-asuntojuttu esille Jyväskylän tapauksessa. Nyt lehdellä olisi tilaisuus näyttää, miten hyvin se puuttuu yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Hei Keskisuomalainen, nyt! Vai onko tämä aihe jo käsitelty siellä joskus aikaisemmin?
Ensimmäisen kerran tästä Aamulehden jutusta luin ja sain linkin Aamulehteen Rakennuslehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti