lauantai 26. tammikuuta 2013

Huoneistokeskus Jyväskylässä vai Jyväskylästä?

Luin jossakin vaiheessa sanomalehti Keskisuomalaisesta jutun, jonka mukaan kiinteistönvälittäjä Huoneistokeskus järjestelisi toimintojaan Jyväskylässä. Huoneistokeskuksen omilta sivuilta en kuitenkaan ole missään vaiheessa löytänyt tietoa tästä.

Nyt kuitenkin huomasin selatessani asuntoja sivustolla etuovi.com, että siellä ei tullut vastaan asuntoja joiden välittäjä olisi ollut Huoneistokeskus. Teinpä vielä ”pikahaun” myös Huoneistokeskuksen omalla asuntosivulla, ja senkään mukaan Jyväskylästä ei löytynyt välitettäviä asuntoja. Sen sijaan kylläkin Skv näyttää olevan mukana hyvinkin näkyvästi Jyväskylässä. Näin ymmärsinkin Keskisuomalaisen jutusta, että Realia-konserniin kuuluva Skv jatkaisi normaalisti toimintaansa Jyväskylässä.

Tällaiset järjestelyt ja muutokset markkinoilla ovat tietysti aina kiinnostavia. Jyväskylän kiinteistönvälitysmarkkinoiden vahva toimija tuntuu olevan Opkk. Mutta kun katsoo Helsinkiä, siellä juuri Huoneistokeskus on hyvin vahvoilla verrattuna muiden välittäjien välityksessä olevaan asuntomäärään.

Mielenkiinnolla Helsingin osalta olen seurannut, miten kasvaa Myyntiturva. Näyttää siltä, että jo muutaman kuukauden takaisesta tilanteesta sen välityksessä olevien asuntojen määrä ei olisi juurikaan noussut Helsingissä. Arvelin kuitenkin tuolloin, että Myyntiturva saattaisi nopeastikin kasvattaa osuuttaan Helsingissä. Olisikohan sittenkin kilpailu todella kovaa puolin ja toisin, jolloin asemia on vaikea muuttaa.

En tietystikään tarkoita, että markkinaosuus olisi jokin ylitse muiden oleva tavoite, sillä markkinaosuuden kasvattaminen saattaa verottaa kannattavuutta paljonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti