sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Oma parturi lähti – mitä tein?

Jotkut niuhottavat siitä, millaisen parturin haluavat ja kenet haluavat parturikseen ja ketä taas eivät ainakaan halua.

Meikäläiselle on pääasia, että kun on kerran kohtuullisen parturi-asiakassuhteen löytänyt se olisi pysyvää laatua. Näin on yleensä ollutkin. Pysyvyys merkitsee vaivattomuutta ja hyvää asiakaskokemusta. Kätevintä olisi, jos parturiliike sijaitsisi vieläpä samassa talossa kuin itse asuu. Näin on ollut minulla ainakin kahdessa asuinpaikassani.

Ongelman aiheuttaa aina se, kun pitää muuttaa toiselle paikkakunnalle. Silloin joutuu etsimään uuden parturin itselleen. Näin kävi jälleen, kun viimeksi muutin. Puntaroinnin jälkeen päädyin erääseen tämän (laajan) kaupungin keskustan parturiliikkeeseen. Valinnan ratkaisi se, että tuossa paikassa on nettiajanvarausmahdollisuus ja tietysti se että hinnat ovat helposti nähtävillä verkkosivulla.

Valitsemassani parturiliikkeessä työskentelee useampi henkilö. Tällaisessa tapauksessa helpommin saattaa käydä niin, että juuri se oma parturi vaihtaa toimipaikkaa. Niin kävi nyt minulla.

Olisin jatkanut mielelläni samalla henkilöllä juuri jatkuvuudesta johtuvan vaivattomuuden takia. Muuten minulla ei ole mitään suosikkijärjestystä kyseisen parturiliikkeen partureiden suhteen. Suhtaudun neutraalisti. Hetken mietin, miten tekisin, menisinkö parturini mukana uuteen paikkaan.

Valinnan ratkaisi sitten kaksi seikkaa. Hinnastosta päätellen hinta olisi noussut hiukan, ja toisin kuin Suomen valtiolla euroalueen velkakriisissä minulla ei mielestäni olisi järkevästi ajatellen varaa maksaa enää yhtään lisää ”kauneudenhoitopalveluistani”. Tämän merkittävän, ehkä ratkaisevan, seikan lisäksi entisen parturiliikkeen puolelle veti tuo vaivaton nettivarausmahdollisuus. Harkitsin kyllä myös paluuta ”kotiin” eli ryhtymistä käyttämään lähiöni parturia, jota tuttava on kehunut sekä laadun että hinnan suhteen. Mutta edelleenkin tuo vaivaton ajanvaraus ja palveluaikojen laajuus painoi valinnan entiseen parturiliikkeeseen.

Nyt oli sitten eri henkilö puikoissa, ja ihan mukavasti meni ja tulee varmaankin menemään. On siinä sekin puoli, että näin pysyy henkisesti joustavampana, kun joutuu vaihtamaan välillä yhteistyökumppania (kuten nykyään sanotaan). Toisaalta kuitenkin toivon, että tämä yhteistyö taas jatkuisi jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti