tiistai 13. elokuuta 2013

Kun kansalaisaloite sai kannatusta

Varsinkin nyt, kun kansalaisaloite (en sano mikä etten provosoisi turhaan) sai kannatusta, alkoi keskustelu kiertää iloisesti sitä vanhaa kehää, jota se kiersi jo joskus vuonna 2006 – 2007 tai jotain. Silloin sitä seurailin enemmän ensimmäistä kertaa. Sitten seuraamiseeni tuli taukoa kuten myös blogien seuraamiseeni.

Nyt uusintana sama meno jatkuu. Keskustelu aloitetaan joka päivä alusta hokemalla moneen kertaan läpikäydyt höpötykset uudestaan. Lukisivat edes olemassa olevat huonojen argumenttien kumoamiset ja toisten puheenvuorot, mutta kun pitää olla olevinaan omaperäinen ja esittää oma puheenvuoro siitä samasta aina vain. Pohjanoteerauksen tekevät sitten nämä, jotka aloittavat puheenvuoronsa pohtimalla ”vastapuolen” (älä takerru tuohon sanaan sinänsä) motiiveja, älykkyyttä tai muuta aidan seivästä.

Aivan lopuksi heittäydyn tyhmäksi ja esitän naiivin ja melkein populistisen version vuoropuhelusta. A-puhuja olkoon vaikkapa olevinaan minä; alkaahan etunimeni A:lla. Tosin ei se ole, kun en ole käynyt tuollaista keskustelua milloinkaan. W:hän on sitten sekoitus hiukan epätodellisista henkilöistä. Ja onhan W kaukana A:sta, joten siinäkin mielessä se on hyvä nimi tämän vuoropuhelun toiselle henkilölle.

A: Moi onko sulla hetki aikaa? Eikös 27:n kuutiojuuri ole 3?

W: Ensinnäkin minua arveluttaa sinun motiivisi, järkesi ja sosiaaliset taitosi, mutta oli miten oli, en muista onko kuutiojuuri lainkaan mukana hallitusohjelmassa mutta ainakaan kolmonen ei ole, joten hyvät jatkot sulle. Palataan, kunhan tulet toisiin ajatuksiin, on vähän kiire.

A: Okei, moooi

W: Olipa taas taantunutta ja vihamielistä keskustelua. Miksi kaikki vastaantulijat ovat tuollaisia?



Lisäys: Tuli mieleen, että joku saattaa helposti luulla, että W:llä tarkoitettaisiin jotakin tiettyä politiikan henkilö. Ei tarkoiteta, vaan se sai alkunsa lukemastani blogista. En edes tiedä, millä alalla W toimii enkä mitään muutakaan.



Lue myös blogin muita kirjoituksia. Lue koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti