keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tukipaketti, anna anteeksi

Koska en saa, en ole kyllä pyytänytkään, bloggaamisesta korvausta, lasken tämän yhden merkinnän ajaksi hiukan tasoa. Näin teen ihan vain sen takia, etten polkisi kenenkään hintoja liian korkealla laatu-hinta-suhteella (tosin 0:lla ei voi muutenkaan jakaa). Seuraavassa tulee siis lyhyesti sitä ”hiukan alentunutta tasoa”.

Hallitus (hallitukset yleensä) on aina hyvä puheenaihe. Siltä varalta, että joskus tulisi ajankohtaiseksi uuden hallituksen muodostaminen, ja joskushan se tulee joka tapauksessa, tässä olisi ehdotus hallituksen koostumukseksi, tosin ilman paikkajakoa. Ehdotus on hiukan ennakkoluuloton mutta perusteltu.

Seuraava hallitus voisi aivan hyvin muodostua vain kahdesta puolueesta, vasemmistoliitosta ja kokoomuksesta. Eihän se mikään enemmistöhallitus olisi, mutta sen verran pitää olla eduskunnalla hyvää tahtoa että annettaisiin tuonkin laiselle hallitukselle mahdollisuus yrittää. Nimittäin vasemmistoliiton ja kokoomuksen hallituksessa toteutuisi, jos hyvin käy, muutama olennainen seikka. Jos nuo ryhmät muuten vain kykenevät yhteistyöhön, niin hallitus olisi riittävän harvapuolueinen välttääkseen sisäiset kiistelyt. Se olisi siten tehokas. Lisäksi se muodostuisi toisiaan täydentävistä osapuolista ja mahdollistaisi myös siten saumattoman yhteistyön, parhaimmillaan. Olisihan siinä edustettuina jonkinlaiset vastakohdat ainakin toistensa mielestä. Se sekä olisi edustava että muodostuisi toisiaan täydentävistä paloista.

Mutta tärkeintä ideassa olisi hallitustyöskentelyn ja Euroopan kannalta se, että käsittääkseni (toivottavasti olen käsittänyt väärin) paljon puhuttu euron tukipakettipolitiikka toimisi jatkossa linjakkaasti vasemmistoliiton ja kokoomuksen hallituksessa. Mitä nyt äkkiä ja pintapuolisesti tänään tulin lukeneeksi, niin hommahan menisi ilmeisesti niin, että kokoomus ajaisi aktiivisesti tukipakettien myöntämisiä vasemmistoliiton ehkä vastustaessa vähän, ja taas vasemmistoliitto korjaisi näin mielestään tapahtuneen virheen esittämällä tukipakettien taksinmaksujen anteeksiantamista jota taas kokoomus vastustaisi enintään vähän jos sitäkään.

Ei siinä sitten muuta.

Lue myös blogin muita kirjoituksia. Lue vaikka koko blogi!

1 kommentti:

  1. Oikotieto.fi-linkkilistalla näytti olevan tämän blogimerkinnän linkin kohdalla poliittinen ryhmä Sinivalkoiset. Nyt on tainnut mennä kaksi "Ari Laaksoa" sekaisin. Tähän asti oikotieto.fi-sivulla blogini kohdalla on ollut merkintä oikein, eli Ari Laakso ilman mitään taustaryhmää.

    VastaaPoista