sunnuntai 4. elokuuta 2013

Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen, miten kävisi kaupunginosien lähimarketeille?

Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen kirjoittaa sunnuntain (4.8) Hesarissa peltomarketeista. Hän haluaisi, että peltomarkettien perustamisrajoituksia kevennettäisiin, jotta tänne pääsisi Keskon ja S-ryhmän lisäksi myös muita ketjuja nimenomaan suurmarketeilla. Hyvösen mukaan vasta uuden suurmarketketjun myötä syntyisi lisää hintakilpailua.

Kolumnin luettuani jäi avoimeksi ainakin minulle yksi kysymys, joka voi olla tyhmä mutta johon olisi kiinnostavaa saada tarkistusvastaus Hyvöseltä: Laskisiko tuo uuden ketjun tuoma hintakilpailu myös eri kaupunginosien lähimarkettien hintoja? Vielä toinen kysymys: Aiheuttaisiko uusi kilpailutilanne sen, että nämä eri kaupunginosien lähimarketit vähenisivät, vai eikö aiheuttaisi? Jos tuo uusi hintakilpailu hyödyttäisi myös eri kaupunginosien lähimarkettien asiakkaita (kuten minä) ja jos lähiöiden tai kaupunginosien marketit eivät joutuisi asiakaspulaan tai kannattavuusongelmiin syystä tai toisesta uuden kilpailun takia (esim. uusi kilpailustrategia Keskolla ja S-ryhmällä), niin asia olisi silloin ok ainakin tästä näkökulmasta. Mutta on myös muita huomioon otettavia asioita, kuten juuri se kaupunkirakenne.

Jos uusi kilpailutilanne ei vaikuttaisi positiivisesti myös lähimarkettien asiakkaiden asemaan, niin ei siitä minun eikä monen muun arkitilanteen, elämäntavan, ostotarpeiden ja ostoskäyttäytymisen kannalta mitään hyötyä olisi. En ala paasata tässä asiasta enempää, vaan kehotan jyrkästi lukemaan aikaisemman bloggaukseni samasta aiheesta. Taitaa käydä jo kättelyssä selväksi, mitä ajan siinä takaa.
http://markkinat-politiikka-media.blogspot.fi/2013/07/kaupan-suuryksikot-kaukana-kaikesta.html


Lue myös blogini muita kirjoituksia! Aiheita ovat mm. markkinointi, politiikka, media, talous.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti