sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pc-myynti maailmalla tökkii, koskisiko Suomea?

Onneksi en ole pitänyt kiirettä pöytäkoneen hankinnassa, vaikka toisaalta tarvetta olisi. Nythän on uutisoitu, että pc-hinnat ovat laskussa menekin heikentymisen takia. Toivottavasti hinnanlasku kerrankin olisi asia, joka koskisi myös Suomea. Tietääkö muuten hallitus, miten on asian laita?

Niin pitkään en ole pc-hintoja viime aikoina itse seurannut, että voisin sanoa ovatko hinnat tosiaan laskeneet. Tai no havaitsin muutaman kympin laskun erään seuraamani pc:n hinnassa, joten ehkä pientä liikettä esiintyy. Mutta jos mahdollinen hinnanlasku koskisi lähinnä vain Windows 8-kokoonpanoja, siitä ei olisi hyötyä. En nimittäin kyseistä kokoonpanoa hanki.

Yksi syy pc-koneiden myynnin laskuun on siis Windows 8. Siitä ei kuulemma pidetä. Tästä on ollut juttua kyllä koko ajan, mutta nyt itsekin vakuutuin uutisten perusteella täydellisesti siitä että ainakaan Windows 8-konetta en osta. Sitten vaihtoehto lienee Windows 7. Tässä on se harmi, että toisaalta voi joutua tinkimään joistakin muista kriteereistä. Hinta on näistä tietysti yksi olennainen, mutta myös koneen fyysinen kompaktius olisi toivottavaa. Mieluummin ottaisin pienemmän kuin isomman pömpelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti