torstai 25. huhtikuuta 2013

Vyönkiristys ja tulonsiirrot yhdessä poliittisesti kestävä ratkaisu

Velkakriisissä vyönkiristys on kuulemma, tai ainakin melkein, nyt vuorostaan pahasta. Voi voi. Nuo kriisimaat ovat kyllä ihan itsenäisiä tekemään itse omille ongelmilleen jotakin.

Jos vyönkiristys supistaa jo ennestäänkin heikkoa kysyntää, niin voitaisiinkos näissä kriisimaissa yrittää lisätä sitten tuota kysyntää omilla toimilla?

Olen ymmärtänyt, että kriisimaidenkaan kansalaiset eivät ole keskimäärin tyhjätaskuja vaan pikemminkin päinvastoin. Myös verotus on kevyehköä verrattuna vaikkapa Suomeen. Tulisikos näissä kriisimaissa mieleen, että kokeiltaisiin tulonsiirtoja hyvätuloisilta ja varakkailta vähävaraisille ja pienituloisille? Kyseiset tulonsiirrot eivät ainakaan aiheuttaisi vähävaraisten kansalaisten keskuudessa vastustusta tai levottomuutta. Olisivat siis sosiaalisesti ja poliittisestikin aika kestäviä. Nimittäin nythän on tullut tavaksi todeta, että ehdotetut ratkaisut eivät saa kansalaisten tukea. Harmi


Kriisimaat voisivat lisätä tulonsiirtojen avulla vähävaraisimpien ostovoimaa ja siten kysyntää kansantaloudessa. Näin kuvittelisin.

Kirjoittaja on bloggaaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti