maanantai 29. huhtikuuta 2013

Toivottavasti itseltäni ei mopo karkaa blogatessa

Luin jälleen blogikirjoituksen, jossa esitetään railakkaan kielteinen näkemys eräästä puolueesta. Kirjoittajalla näyttää olevan tuota näkemystä paljon, ja sitä tuntuu tulevan paineella.

En sitten itse muuten kuulu mihinkään puolueeseen ja suhtaudun hyvin tarkkaillen siihenkin puolueeseen, johon jotenkin ehkä voisin kuvitella joskus liittyväni. Mutta mikään sisäinen pakko minulla ei ole yrittää liittyä mihinkään puolueeseen milloinkaan. Tästä näkökulmasta siis luin tuota kirjoitusta ja luen muita poliittisia kirjoituksia.

Ja sitten vielä tässä välissä, lähteistä muistuttaville herroille ja mahdollisesti rouvillekin sanottakoon, että usein mainitsen selkeät lähteet jos niitä on vaikkakin olen tullut hiukan epätarkemmaksi sen suhteen. Mutta sitä en todellakaan aio paljastaa, mitä nimenomaista blogikirjoitusta tuossa edellä tarkoitan eli mikä blogikirjoitus osaltaan herätti tämänkertaisen ajatukseni. Vaikka tuon ”lähteen” esille tuominen lisäisikin kirjoitukseni antia, en sitä kerro. Nimittäin minua ei huvita kokeilla kenenkään nahan herkkyyttä, kun ei tästä bloggaamisesta palkkaakaan saa mahdollisen ylimääräisen jännityksen vastineeksi. Ja toiseksi ajatus, joka minussa heräsi jälleen tuon erään kirjoituksen johdosta, on herännyt jo aikaisemmin ihan noin yleisesti, eikä sillä siten ole varsinaista lähdettä. Ja lisäksi lähteistä muistuttelijat (tosin ei minulle ole tultu sanomaan) nähdäkseni korostavat lähdeviitteen merkitystä siten, että lähteen mainitsemisella huomioidaan positiivisessa hengessä teksti, josta oma ajatus sai alkunsa. Näin ollen ei kai ole tarkoituksenmukaista, että julkisesti kritisoisin jonkun bloggaajan mielipiteenesittämistapaa mahdollisesti vastoin tämän tahtoa. Olisihan se nurinkurista.

Itse asiaan poiketakseni se suuri ajatukseni on seuraava: Suhteessa siihen, miten ”railakkaita” ja suorasukaisia ajatuksenvirtoja blogeista saa lukea silloin tällöin esimerkiksi jonkin puolueen edustajista, olen tyytyväinen siihen että itselleni ei juurikaan ole tullut bloggauksistani jälkeenpäin tunnetta, että karkasikohan minulta nyt mopo julkiseen verkkoon vai eikö karannut. Sellaista epätietoisuutta ja jännitystä en todellakaan kaipaa enkä ymmärrä edes olla pahoillani siitä että en kaipaa.

Tosin eihän kyse tarkkaan ottaen ole mopon karkaamisesta silloin, kun railakkaita ja henkilöön ja esimerkiksi kannattajakuntaan kohdistuvia suorasukaisuuksia laukova täysin tarkoituksella sanoo sen minkä sanoo. Hänhän ei kadu sanomisiaan vaan on juuri niiden sanojen ja sanomistapojen takana. Sen sijaan kyseisissä kirjoituksissa on paljon sellaisia, joita minä katuisin jos jostakin syystä olisin päästänyt sellaisen ulos. Tätä tarkoitan mahdollisella mopon karkaamisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti